ALMÁS PITE-Mese almás

Tészta: 50 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, kevés só, 20 dkg cukor, 2 dl tej, 1 tojás+1 a tetejének a kenéséhez, 20 dkg margarin

Töltelék: 1,5-2 kg alma, ízlés szerint cukor, fahéj

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 órára hűtőbe rakjuk. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük és lassú tűzön megdinszteljük. Kihűtjük. A tészta egyik felét kinyújtjuk, tepsibe rakjuk, megszórjuk búzadarával, rásimítjuk az almát, ezt is szórjuk búzadarával és befedjük a másik tésztalappal. Villával megszurkáljuk a tetejét, megkenjük tojással. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Ha kész, még melegen megszórjuk porcukorral.

Jó étvágyat!

Lívia Gondos
©Minden jog fenntartva 2018-2023
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el