FONOTT KALÁCS

Hozzávalók (2 db-hoz): 1 kg liszt, 1 élesztő, 0,5 liter tej, 16 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 2 vaníliás cukor, csipet só, 2 tojás+tojás a kenéshez

Az élesztőt kevés tejben pici liszttel, cukorral felfuttatjuk. Egy nagy tálba belerakjuk a lisztet, van.cukrot, porcukrot, a tojásokat, a csipet sót, a langyos tejet és a felfuttatott élesztőt. Kicsit összedolgozzuk, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint is. Addig gyúrjuk, amíg el nem válik a táltól és a kezünktől a tészta.

Langyos helyen, letakarva 1 órát kelesztjük. Ezután 2 részre osztjuk, mivel ebből 2 kalács lesz. Az egyiket félrerakjuk, a másikat 3 részre osztjuk, kisodorjuk és befonjuk.Így még fél órát hagyjuk kelni. Utána a tetejét lekenjük tojással. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük. 10 perc után le szoktam takarni, hogy a teteje ne égjen meg.

Jó étvágyat!

Lívia Gondos
©Minden jog fenntartva 2018-2023
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el